Няма връзка между завръщането на Васил Божков в България и убийството на

...
Няма връзка между завръщането на Васил Божков в България и убийството на
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков с горещ коментар дали завръщането на бизнесмена има връзка с убийството на Алексей Петров

Няма връзка сред завръщането на Васил Божков в България и убийството на Алексей Петров. Това стана ясно от думи на юриста на предприемача Георги Гатев в ефира на Нова телевизия.

Божков изобщо не е бил заплашен. Това, което се случи, е чисто съвпадане. Той е подал молбата преди няколко месеца, получи позволение няколко дни преди убийството и взе първия вероятен полет, отговори Гатев на въпрос има ли връзка връщането на Божков с убийството на Алексей Петров. В събота съдът остави Божков за непрекъснато в ареста.

Гатев разяснява и изнесените от прокуратурата данни за връзка и контакти с съветски предприемачи, глобени от Европейски Съюз, измежду които и Евгений Пригожин.

Тази информация, която бе изнесена от прокурора за връзки и контакти, няма нищо общо към делото за хазарта, в него няма обстоятелства и условия, които навеждат за връзки с задгранични лица, каза Гатев.

Тези изказвания към момента не са доказателства. За да бъдат такива, би трябвало да има обвинявания за сегашен или предстоящ углавен развой. Ако има такава информация и са събрани такива обстоятелства – допустимо е да има такава информация, това не го отхвърлям по принцип, само че зависи каква е задачата на тази информация, какво тя съдържа, каква е същността на тези диалози, разяснява Гатев.

Нищо не знам за тези връзки, те не са били предмет на разглеждане по делата, по които Божков е обвинен. Никога не го е касаело и не е ставало въпрос по нито едно от тези каузи. Това е нова информация, която не е съотносима и не мога да взема отношение по тези въпроси, добави юристът. Това са нови условия, които в никакъв случай не сме коментирали във връзка с него. Защо до момента не е повдигнато обвиняване по тях, Божков е обвинен от 2020 година Ако има такива данни за осъществено закононарушение, той би следвало по някакъв метод да бъде измамен под отговорност. Това не е направено, тъй като в тази информация няма никакви данни за закононарушение от негова страна.

Тази информация цели две неща – напълно целеустремено да бъде изложена в правосъдното съвещание, да бъде чута от медиите и да се стартира в обществото, да бъде компрометираща във връзка с Божков, съобщи Гатев.

novini.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР